Användaren det viktiga

Teknologi blir inte bättre än vad användaren klarar av. Ta till exempel fotografering. De bästa mobiltelefonerna har idag kameror av utsökt kvalitet, men det betyder inte att alla plötsligt har blivit mästarfotografer. Nästan tvärtom, faktiskt. Kvalitén på kamerorna gör att många TROR att de är bra fotografer, men så är inte fallet. Tvärtom, snarare. Då kvalitén på färger och så är så hög tror många att de bilder de tagit håller professionell nivå, men så är inte fallet. Att vara en bra fotograf innebär att man vet allt om ljus, hur ett bra motiv ser ut och så vidare. Det är därför som riktigt bra fotografer kan ta rejält med betalt.

En riktigt bra fotograf
Som exempel kan vi ta bröllopsfotograf Sonia Jansson. Ta en titt på bilderna på hennes hemsida. Tror du dig om att kunna göra det lika bra? Faktum är att många tror det, och låter en kompis sköta bröllopsfotograferandet. Men slutresultatet blir då sällan eller aldrig lika bra som om ett riktigt proffs gjort det. Ett proffs som vet hur man skapar stämning och känslor. För så är det; bröllopsfotografier är ofta strikt arrangerade. Det som verkar naturligt och spontant är sällan det. Det krävs talang för att ta bra fotografier som känns äkta och naturliga. Att bara säga ”ställ er där” och knäppa ett par bilder fungerar inte.

Så tänk på det. Även med den bästa teknologin så behöver inte resultatet bli bra om man inte vet hur man ska använda den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *