Closed source i köket

Open Source i all ära, men i verkliga livet så är closed source ofta det enda alternativet, vare sigg man vill eller inte. Och ofta så måste man anlita andra för att göra saker åt en – man kan inte göra allt själv. Det jag talar om den här gången är mitt kök, som behövde fixas till med nya köksluckor, och då var det lika bra att låta andra göra jobbet. Köksluckor kan jag inte göra själv, så det blev att köpa färdiga (closed source!). Att montera dem skulle i och för sig gå att göra på egen hand, men jag tänkte det var lika bra att anlita proffs, så jobbet blev rätt utfört. Allt från att mäta så de fick rätt storlek till att montera dem.

Trä!
Jag valde köksluckor i massivt trä, vilket i och för sig inte var det billigaste. Men jag tänkte om jag nu ska skaffa nya köksluckor är det lika bra att skaffa det bästa, och trä är ju en klassiker. Dessutom gillar jag tanken på att de kommer att åldras och sakta förändra färg. Nästan som om de är levande. Nu är väl trä i och för sig det minst IT-iga man kan tänka sig, men allting behöver inte vara hypermodernt. I köket tycker jag det passar bättre med en mer naturlig look, helt enkelt, och vad är då mer naturligt än trä?

OK, nästa gång så ska jag skriva någonting mer om teknologi och inte om köket. Men det gäller ju att variera sig lite så man inte blir förutsägbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *