De små smarta ljuspunkterna

Att vi människor är kreativa och kommer på kreativa lösningar på de problem som vi ställs inför är en mänsklig egenskap värd att premiera. Det är genom den drivkraften, att hitta smidiga och effektiva lösningar på problem som vi upptäcker, som vi tar oss framåt som ras och utan den så skulle vi inte kunna vara där vi är idag. Det är genom problemlösning och nyfikenhet som vi utvecklar oss själva och det samhälle som vi lever i. Och det spelar faktiskt ingen roll hur stora eller små dessa lösningar är – de är fortfarande lösningar som löser ett problem eller gör saker bättre i våra liv.

Påsklämmor – genialt enkelt

Många av er har säkert hört uttryck som att man inte ser skogen för alla träden och att den enklaste lösningen är oftast den rätta. Så är det verkligen, att man ibland har en förmåga att komplicera till saker och ting, och göra det betydligt svårare än vad det behöver vara. Genom att ta några steg tillbaka och fundera en gång till på hur man egentligen löser det här bäst så hittar man många gånger den lättaste av vägar – precis i enlighet med den effektivitet och den nytta som våra framsteg som människor har gjort sig kända för.

Påsklämmor är precis en sådan sak som är bland det enklaste av lösningar på ett problem som kan orsaka mycket onödigt spill och att livsmedel utsätts för nedbrytande ämnen alldeles för snabbt. Många använder sig av gummisnoddar, plastpåsar eller byttor med lock, men det kräver både tid och energi för att ordna. Med en påsklämma kan du enkelt och lätt återförsluta en mängd olika förpackningar utan att en tänka på det. Enkelheten ligger i tanken – nu har jag öppnat påsen, hur stänger jag den igen? Du gör det genom att använda dig av en påsklämma så lätt skapar de rätta förutsättningarna för ett väl bevarat livsmedel, eller vad du nu än vill bevara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *