Högteknologiska lösningar i hemmet

Mitt intresse för IT och teknik är lika brett som det är högt. De senaste dagarna har jag varit fullt busy med att screena nätet efter olika teknologiska lösningar för hemmet, och då särskilt för köket. Vi ska strax till att riva hela köket här hemma och sätt nytt från Mälarkök, och inför det här så har jag funderat mycket på vad man skulle kunna göra med köket, rent teknologiskt.

Timers är min klara favorit
Jag är av den där typen som bara älskar timers. Att ha möjlighet att styra över tiden är något jag uppskattar med vardagen, och då särskilt för sådant som ugn, kaffebryggare, diskmaskin och liknande apparatur som används frekvent. Det jag är och nosar lite på nu är möjligheten att kunna styra all denna apparatur via mobiltelefonen på något sätt. Finns ju ingen universell applikation för det ännu, men jag tror att det är något vi kommer att se på marknaden inom kort.

Skulle vara grymt att kunna förbereda maten och slå på ugnen lagom tills man åker hem från jobbet, eller att slå på kaffebryggaren och diskmaskinen på särskilda tider. Det finns ju dock en del säkerhetsaspekter i det hela som måste beaktas först bara. Vad händer om man slår på ugnen, sätter sig i bilen och är med i en trafikolycka liksom? Måste kunna sätta en tidsgräns också på hur länge den ska vara på påslagen och sådär.

Hittade en ganska rolig video på tuben på 5 st ”must-haves” när det gäller köket. Tycker det känns lite B sådär, att man inte kommit upp med något ännu mer teknologiskt ännu. Samtidigt vore det inte helt fy skam att ha en sådan där temperaturmätare för köttet t.ex. Hur många av oss kämpar inte med att få den korrekta temperaturen när man ska laga till köttbitar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *